درباره اعداد همنهشت

پایان نامه
  • وزارت علوم، تحقیقات و فناوری - دانشگاه تربیت مدرس
  • نویسنده لیلا ثقفی
  • استاد راهنما علی رجایی
  • تعداد صفحات: ۱۵ صفحه ی اول
  • سال انتشار 1390
چکیده

چکیده عدد طبیعی n را یک ”عدد همنهشت” می نامند اگر مثلثی قائم الزاویه با اضلاع گویا و مساحت n وجود داشته باشد. مطالعه اعداد همنهشت در حالت های خاص مورد توجه یونانیان بود واولین باربه طور سیستماتیک توسط ریاضیدانان مسلمان در قرن 10 مورد بحث قرار گرفت. فرما نشان دادکه n=1 عدد همنهشت نیست.تنها اثبات کامل ریاضی مکتوب فرما این حالت مساله فوق بود که با حالت ?n= مساله فرما مرتبط است و روشاثبات وی نزول نا متناهی نام دارد که از مهمترین تکنیکهای اثبات در نظریه اعداد است.مسئله تعیین اعداد همنهشت به سرعت از لحاظ محاسباتی پیچیده می شود. مثلا از جهت پیچیدگی محاسباتی کوچکترین کسر از جهت تعداد ارقام که وتر یک مثلث قائم الزاویه با اضلاع گویا ومساحت 157 است ، صورتش ???????????????????????????????????????????????? و مخرجش ????????????????????????????????????????????? می باشد. پیشرفت بزرگ در قرن بیستم توسط تانل 1 انجام شدکه مساله تعیین اعداد همنهشت را به کمک نتایج شیمورا 2 و والدسپورژه 3 به حدسی مهم در نظریه خم های بیضوی مربوط کرد. این حدس که به حدس برچ-سوینرتوندایر 4 مشهور است نظریه حسابی خم های بیضوی را به نظریه تحلیلی خم های بیضوی مرتبط می کند وهمچنان حل نشده باقی مانده است. این حدس یکی از هفت مساله مشهور انجمن علوم ریاضی کلی 5 است که یک میلیون دلار جایزه دارد. جالب توجه است که ?,???,???,??? عدد همنهشت جدید که توسط قضایای قبل قابل پیدا کردن نبودند در سال ???? توسط گروهی از محققان در کشور های مختلف به کمک سوپر کامپیوترهایشان در یک پروژه مشترک محاسبه شدند. [6] در این پایان نامه مفاهیم اصلی بکاررفته در اثبات تانل را شرح داده و چند مثال اساسی ارایه خواهیم کرد که ریاضیات قوی پشت الگوریتم وی رانشان می دهد. . مراجع اصلی این پایان نامه [ 8] و [ 14 ] می باشند.

۱۵ صفحه ی اول

برای دانلود 15 صفحه اول باید عضویت طلایی داشته باشید

اگر عضو سایت هستید لطفا وارد حساب کاربری خود شوید

منابع مشابه

مساله اعداد همنهشت و حدسیه BSD درباره رتبه خمهای بیضوی

در این مقاله مساله حل نشده تاریخی اعداد همنهشت مورد مطالعه قرار گرفته و ارتباط تنگاتنگ این مساله با حدسیه BSD درباره رتبه خمهای بیضوی روی میدان اعداد گویا مطرح شده است. حدسیه BSD یکی از مسائل یک میلیون دلاری بنیاد ریاضیات کلی است که توسط بیرچ و سوینرتون - دایر در سال 1965 میلادی بیان شده است.

متن کامل

مساله اعداد همنهشت و حدسیه bsd درباره رتبه خمهای بیضوی

در این مقاله مساله حل نشده تاریخی اعداد همنهشت مورد مطالعه قرار گرفته و ارتباط تنگاتنگ این مساله با حدسیه bsd درباره رتبه خمهای بیضوی روی میدان اعداد گویا مطرح شده است. حدسیه bsd یکی از مسائل یک میلیون دلاری بنیاد ریاضیات کلی است که توسط بیرچ و سوینرتون - دایر در سال 1965 میلادی بیان شده است.

متن کامل

مسأله ی اعداد دوقلو همنهشت

در این پایان نامه چهار ویژگی از اعداد همنهشت را مورد بررسی قرار داده ایم ویژگی چهارم که توسط کوبلیتز مطرح شده بود، با یک مثال نقض رد شده و اشکال آن برطرف می گردد. این چهار ویژگی نقش اساسی در مسأله ی اعداد دوقلو همنهشت دارند. اعداد دوقلو همنهشت را به طور هندسی و با یک نگاه جبری مورد مطالعه قرار داده ایم. ابتدا، تناظر بین اعداد همنهشت و خم های بیضوی را مورد بررسی قرار داده و سپس به شمارش و تولید ...

15 صفحه اول

تعمیمی از مسأله ی اعداد همنهشت

در این پایان نامه، یک تعمیم از مسأله ی اعداد همنهشت کلاسیک را مطالعه می کنیم. مخصوصا، مساحت های صحیح از مثلث های قائم الزاویه، با یک زاویه ی دلخواه ? را مورد بررسی قرار می دهیم.این اعداد ?-همنهشت نامیده می شوند. یک آزمون خم بیضوی برای تعیین این که عدد صحیح داده شده ی ?، n-همنهشت می باشد. سپس چگالی اعداد صحیح n را که ?-همنهشت می باشند بررسی می کنیم.

15 صفحه اول

منابع من

با ذخیره ی این منبع در منابع من، دسترسی به آن را برای استفاده های بعدی آسان تر کنید

ذخیره در منابع من قبلا به منابع من ذحیره شده

{@ msg_add @}


نوع سند: پایان نامه

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری - دانشگاه تربیت مدرس

میزبانی شده توسط پلتفرم ابری doprax.com

copyright © 2015-2023